S Hunterrou na houby

Letos houbaři zažívají zlaté časy – houby rostou skoro všude! Ale spolu s bohatou úrodou přichází i jeden drobný problém: houbaři se začínají ztrácet. Není divu, když Pražák místo cesty zpět hledá další hříbky! 

Střední Evropa je doslova stíhána jednou přírodní katastrofou za druhou. Poté, co jsme my Češi a naše chlouba – pražští vědci – zachránili včasným výzkumným zásahem sousední Slovensko před hrozící záplavou velkých šelem, už čelíme další humanitární krizi! Jako by nestačilo, že nás na každém kroku terorizují přemnožení kanci, kteří se už téměř nevejdou do lesa, a vyděšené seniorky po setmění téměř nevycházejí ze svých chaloupek na klestí v obavách z galantních jelenů…

Naštěstí je tu Hunterra, aplikace, která může být vaší nejlepší přítelkyní v lese (k když s tou živou nebývá v lese také o zábavu nouzi). Nejenže vás navede zpátky do civilizace a náruče rodiny, ale navíc si můžete označit ta nejnebezpečnější místa, kde vám cestu k autu doslova zastupovaly vyrůstající lesy hub! A sdílet je s rodinou. K těmto účelům brzy přibudou specializované piktogramy (a další typy bodů zájmu).

Teď už stačí jen sbalit košík, mobil a hurá na mykolov!

Hunterra – najděte své houby i cestu domů!

Představte si tu scénu: ráno se těšíte na lesní klid, ale místo toho se po pár hodinách zmateně motáte v kruhu kolem stejných borovic. „Vždyť tady jsem už byl!“ říkáte si. Ale místo toho, abyste volali na pomoc divočáky, stačí vytáhnout mobil a zapnout Hunterru. Ta vám nejen ukáže cestu zpět, ale můžete si na mapě označit, kde vám vyrostly ty největší kozáky. A příště se tam vrátíte jako profesionál. 

Houbaření je sice zábava, ale kdo by chtěl trávit odpoledne hledáním rodiny? S Hunterrou si můžete být jisti, že se neztratíte ani v tom nejhustším houští, a navíc budete mít všechna houbařská tajemství pěkně uložená v kapse. Navíc už nikdy nemusíte přemýšlet nad tím, kde přesně jste našli ten obří křemenáč – jednoduše si místo označíte a příště ho najdete jako nic.

A jak to funguje? Hunterra vás provede krok za krokem. Můžete si na mapě označit oblíbené lokality, přidat poznámky, a dokonce i sdílet své objevy se svými přáteli. Takže příště, když se vrátíte z lesa a vaši přátelé se budou ptát, kde jste ty houby našli, můžete jen tajemně mrknout a říct: „To ví jen moje Hunterra.“

Hunterra také pomůže najít cestu, když zapomenete, kudy jste přišli. Už žádné volání rodině, že jste ztraceni! A kdyby se náhodou v lese objevil vlk, alespoň víte, kde utíkat.